Η Αγωνιστική Συνεργασία επέλεξε να μην συμμετάσχει στην αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΥΠ-ΟΤΕ και του πρώην σωματείου της Cosmote, που τώρα μετονομάστηκε ως ΕΣΕ-ΟΤΕ. Σε εύθετο χρόνο, όμως, σας είχαμε ενημερώσει ότι η «Ενιαία» δύναμη ήταν απλά ένα δημιούργημα της προηγούμενης διοίκησης, προκειμένου να ισοπεδώσει τους εργαζομένους με τη δημιουργία θυγατρικών, την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, τις μειώσεις σε μισθούς και παροχές, την κατάργηση των τριετιών, των ειδικοτήτων, των πτυχίων, μεταπτυχιακών και λοιπών επαγγελματικών και άλλων ειδικεύσεων.
Δυστυχώς την «κληρονομιά» της προηγούμενης διοίκησης δείχνει ότι «αποδέχεται» και η νέα διοίκηση. Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν, από τις πρώτες κατευθύνσεις που δίνονται, τις επιλογές στελεχών για το upper management και τις συμφωνίες εκποιήσεων που διαρρέουν. Συνεπώς, οι εργαζόμενοι αναμένεται να γίνουν αποδέκτες νέων επιθέσεων σε σύντομο χρόνο. Προκειμένου να ενδυναμώσει η αντίσταση των εργαζομένων και να υπάρξει η δυνατότητα κάποιας μορφής αντεπίθεσης, η Αγωνιστική Συνεργασία συγκέντρωσε τις δυνάμεις της στον ΠΑΣΥΠ-ΟΤΕ, στο σύλλογο δηλαδή που απετέλεσε τη συνέχεια του ΠΑΣΕ-ΟΤΕ.
Το προεδρείο του ΠΑΣΥΠ παρουσίασε στο δ.σ. στις 30 Δεκεμβρίου ένα αρχείο 1.200 μελών, αν και η διοίκηση του ΟΤΕ είχε «εγκρίνει» στις 23 Δεκεμβρίου ένα αρχείο 550 περίπου μελών. Η μεγάλη διαφορά του αρχείου της διοίκησης του ΟΤΕ και του προεδρείου του ΠΑΣΥΠ οδήγησε την ΕΣΚ σε δύο δικαστικές προσφυγές προς την αστική δικαιοσύνη, με τις οποίες ζητούσε να ισχύσει μόνο το αρχείο της διοίκησης του ΟΤΕ. Η ΕΣΚ κέρδισε την πρώτη στις 3/1/25 κι έχασε τη δεύτερη προσφυγή που εκδόθηκε στις 13/1/25.
Η Αγωνιστική Συνεργασία συμμετέχει στη διαδικασία εκκαθάρισης του μητρώου του ΠΑΣΥΠ-ΟΤΕ, προκειμένου να συμμετέχουν στις εκλογές (όποτε αυτές διεξαχθούν) όλα τα μέλη που το επιθυμούν, ανεξάρτητα με τον τρόπο που έχουν επιλέξει να πληρώνουν τη συνδρομή τους. Δηλαδή, ανεξάρτητα αν η συνδρομή τους παρακρατείτε από τη μισθοδοσία, ή πληρώνεται από πάγια εντολή, ή με κατάθεση μετρητών. Προκειμένου να διασφαλιστούν οι όροι συμμετοχής των εργαζομένων και να εκτονωθεί η δικαστική διαμάχη, προτείνουμε τη διεύρυνση της επιτροπής αυτής με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων.
Οι παραταξιακές διαμάχες είναι γόνιμες μόνο όταν γίνονται για τη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων, ειδάλλως ευτελίζουν την εκπροσώπηση των εργαζομένων. Καλούμε το σύνολο των παρατάξεων να προσανατολιστούν προς αυτόν τον σκοπό και αναμένουμε την προκήρυξη της νέας ημερομηνίας των εκλογών.